Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
.

 

Ο Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νομού Λέσβου κ. Νίκος Σηφουνάκης παρευρέθη στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των Λημνιών για την ακτοπλοϊκή απομόνωση του νησιού τους, που οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, την Τετάρτη 20-5 στο Σύνταγμα και την Πέμπτη 21-5 στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στον Πειραιά.
Η συμμετοχή του αυτή είναι ένας ακόμη κρίκος στην μακρόχρονη δυναμική και αγωνιστική παρουσία του κ. Σηφουνάκη, όχι μόνο για τη βελτίωση των υπαρχόντων ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών αλλά και για την οριστική επίλυση του προβλήματος με τη λήψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών για εφαρμογή και σχεδιασμένων πολιτικών από την εποχή της θητείας του στο Υπουργείο Αιγαίου.
Τα τελευταία πέντε και πλέον χρόνια ο κ. Σηφουνάκης καταθέτει τις προτάσεις του και τους προβληματισμούς του στους εκάστοτε αρμόδιους Υπουργούς για το ζήτημα της ακτοπλοΐας, δεν τους συγκινεί όμως τίποτα, όπως δεν τους συγκινούν ούτε οι αντιδράσεις των κατοίκων. Απέναντι σε κάθε διαμαρτυρία πολιτών, αντιπαραθέτουν  επικοινωνιακού χαρακτήρα ανακοινώσεις και το πρόβλημα δυστυχώς παραμένει.
Ο κ. Σηφουνάκης μετά το πέρας των κινητοποιήσεων έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι πολίτες της Λήμνου έχουν εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και αναμονής. Δυστυχώς μπορούμε να ισχυριστούμε ότι κάθε πέρσι και καλύτερα.
Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια τα πλοία δρομολογούνται μόνο στα χαρτιά, ή ακόμη κι αν πραγματοποιήσουν κάποιο δρομολόγιο στη συνέχεια ακινητοποιούνται λόγω βλάβης και τέλος αποσύρονται. Έχουμε φθάσει στο σημείο να αναζητούμε πλοίο που θα αντικαταστήσει το προηγούμενο, που είχε αντικαταστήσει το πλοίο που επιλέχθηκε να εξυπηρετεί την άγονη γραμμή.
Οι πολίτες της Λήμνου γνωρίζουν ποια ήταν η παροχή ακτοπλοϊκών υπηρεσιών μέχρι το Μάρτιο του 2004 και τι επακολούθησε έκτοτε. Τα  πέντε πλοία που συνέδεαν εβδομαδιαία τη Λήμνο με την Αττική, υποσχέθηκε ο Υπουργός ότι θα γίνουν τρία. Η εξυπηρέτηση γίνεται με υπέργηρα σκάφη, με παροχή υπηρεσιών που δεν αρμόζει σε ανθρώπους.
Η ανερμάτιστη πολιτική της κυβέρνησης, με πολιτικές που στην ουσία ευνοούσαν ημετέρους ακτοπλόους, οδήγησε στην απαράδεκτη κατάσταση της απομόνωσης που βρίσκεται σήμερα η Λήμνος, αλλά και άλλα νησιά του Αιγαίου.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεσμεύεται, όπως διατύπωσε και χτες ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου κ. Γιάννης Ραγκούσης, ότι μαζί με τους κατοίκους της Λήμνου, μαζί με όλους τους Αιγαιοπελαγίτες, θα ανοίξουμε μια νέα εποχή σε αντικατάσταση της ζοφερής πραγματικότητας που βιώνει ο Λημνιακός λαός».